E-commerce Day 2024 - co musíte vědět!

14.04.2024
« Zpět na výpis článků

E-commerce Day 2024 - co musíte vědět!

Další nabitý E-commerce Day je za námi! Na konferenci vystoupilo více než 30 odborníků zabývajících se širokou škálou e-commerce témat. O čem tedy byla řeč? A jaké nové trendy stojí za to proklepnout?

E-commerce Day 2024 - co musíte vědět!
E-commerce Day 2024 - co musíte vědět!

Obsahový marketing

Adam Ryba z mime digital upozornil na sílu obsahového marketingu který si u zákazníků dokáže vybudovat důvěru a posílit značku. Ten se dá totiž skvěle rozjet i bez ohromných rozpočtů

Optimalizace produktových stránek 

S naším kolegou Michalem Štikarem jste se mohli dozvědět jak na optimalizaci vstupních stránek e-shopů. Jak velký vliv dokážou mít recenze, informace o prodejně a dalších faktorech na rozhodování zákazníka a úspěšnost e-shopu. Přidáním několika zdánlivě drobných informací na vašich produktových stránkách mohou konverze pěkně naskočit

E-commerce Day 2024 - co musíte vědět!

AI a jak ho efektivně využít?

A nebyla by to e-commerce konference kdyby se nevedla řeč o AI. Například Vojtěch Mareš z Smartsuppu poskytl pár tipů na to jak nejlépe pracovat s AI asistenty aby byly e-shopům co nejvíce přínosné. Máte tak možnost ušetřit spoustu času a navíc poskytnout zákazníkovi rychlou službu. S Markem Hricem jste se zas mohli zaměřit na personalizovaný přístup k zákazníkovi a jak vám s tím umělá inteligence může hravě pomoci.

E-commerce Day 2024 - co musíte vědět!

Pozor na UX vašich stánek!

Zajímavým novým trendem je také částečná generace produktových obrázků pomocí AI na což upozornil Marek Daňko. No a pokud řešíte vysoké náklady na vratky Pavel Vyoral by vám určitě doporučil se blíže podívat na UX vašich stránek. Další témata se týkala marketingových strategií, automatizace účetnictví, efektivity zákaznického servisu a mnoha dalších důležitých oblastí pro rozvoj e-shopů. 

Pokud vás nějaký z těchto podnětů zaujal neváhejte si o něm zjistit více, protože v e-commerce světě se je vždycky co učit.

A jak na krásné produktové stránky?

Pokud vám záleží na vzledu vašeho e-shopu a stále hledáte dobré řešení produktových popisků, podívejte se co se dá vytvořit pomocí Pobo Page Builderu! Bez znalosti kódování si můžete s pomocí jednoduchého editoru sestavit produktovou stránku, nebo blog!