Novinka v Pobo Page Builder - popisky pro marketplace a cenové srovnávače

29.01.2023
« Zpět na výpis článků

Popisky pro marketplace a cenové srovnávače a nové widgety

Do Pobo Page Builder jsme přidali novinku v podobě podpory popisků produktů pro marketplace a cenové srovnávače.

Novinka v Pobo Page Builder - popisky pro marketplace a cenové srovnávače

Jak fungují popisky pro marketplace a cenové srovnávače

Řada našich klientů nabízejí své produkty na marketplace a také cenových srovnávačů, zejména Mall, Alza, Favi a pod. Tyto marketplace mají poměrně striktně nastavené pravidla (guidline) pro popisky produktů, zejména strukturu HTML. 

Laicky řečeno - hezké popisky, které Pobo Page Builder nabízí nejsou kompatibilní s těmito pravidly. 

Problematiku guideline jsme osobně řešili s Mall i Alzou, bohužel bez úspěchu, proto jsme do Pobo Page Builder přidali možnost zapnutí kompatibilního režimu, který vytváří popisky pro srovnávače a zároveň vypadají hezky.  

Jak popisky pro marketplace a srovnávače zapnout

Ve svém účtu přejděte do sekce "Popisky pro marketplace" a zapněte volbu "Povolit popisky pro marketplace". Následně spusťte hromadný export a vše je hotovo. 

Po zapnutí této volby a hromadném exportu popisků je potřeba vynutit na marketplace nebo cenových srovnávačů znovu stažení popisků produktů. 

Technicky povolení volby způsobí to, že do e-shopu (a následně XML feedů) se exportují popisky, které jsou kompatibilní s guidline marketplace, tzn. pouze nadpisy, odstavce, obrázky, tabulky, odrážky, jednoduchý text a pod. Blokové elementy (div) a třídy se vynechávají, HTML je tedy kompatibilní s pravidly.  

Na e-shopu se zobrazí popisky hezké. Načítají se však dynamicky po otevření detailu produktu z našeho serveru. 

Podpora SASS v VS Code

V poslední novince jsme informovali o implementaci VS Code v Pobo Page Builder. Nyní jsme přidali podporu preprocesoru SASS pro kodéry, kteří jsou zvyklí psát efektivní kód. 

Nové widgety v editoru