Nejčastější chyby při psaní produktových popisků: děláte je také?

07.11.2022
« Zpět na výpis článků

Nejčastější chyby při psaní produktových popisků: děláte je také?

Dobré produktové popisky dokáží výrazně zvýšit vaše prodeje. Nepodceňujte je a vyhněte se těmto nejčastějším chybám.

Nejčastější chyby při psaní produktových popisků: děláte je také?

1. Duplicitní popisky

Vyhněte se kopírování textů od dodavatele nebo konkurenčních e-shopů. Odlište se od konkurence a vytvořte si k produktu originální popisek. Dejte zákazníkovi co nejvíce informací a přesvědčte ho, že se v dané oblasti vyznáte! Od ostatních e-shopů se také můžete odlišit originálním tónem komunikace.

2. Nepřehledné popisky

Když je popisek nepřehledný a špatně se čte, návštěvníka e-shopu to odradí. A to přece nechcete, zvlášť pokud jste si s textem dali práci a je v něm pro zákazníka plno užitečných informací. 

Vyhněte se proto dlouhým odstavcům a zkuste:

  • používat podnadpisy,
  • zvýraznit tučně důležité informace a vlastnosti produktu,
  • používat odrážky, např. pro výčet benefitů,
  • přidat produktové fotky či videa.

3. Nedodržování struktury popisků

Jakmile si vyladíte strukturu produktové stránky, používejte ji ideálně u všech podobných produktů. Když má každý popis produktu jinou strukturu, může to být pro zákazníka matoucí – například v případě, kdy porovnává vlastnosti u více produktů. Budete-li naopak dodržovat jednotnou šablonu, bude návštěvníkovi e-shopu hned jasné, kde danou informaci najde. 

4. Chybí benefity a konkurenční výhody

V čem váš e-shop vyniká nad konkurencí? Proč by měl zákazník nakoupit u vás? Jaké jsou hlavní výhody produktu? Tyto informace by na produktové stránce neměly chybět. Naopak, měly by být dobře vidět! Vypíchněte je v bodech nebo graficky pomocí ikon, které upoutají pozornost.

5. Gramatické a stylistické chyby

Na první pohled docela nevinný „prohřešek“, který vás ale v očích zákazníka může připravit o věrohodnost. Dejte si na textu záležet a vše si po sobě pečlivě zkontrolujte. Pokud cítíte, že psaní textů není vaše silná stránka, najměte si korektora nebo copywritera – ušetří vám plno času.

Usnadněte si tvorbu popisků s našim jednoduchým drag & drop editorem Pobo Page Builder. Nestíháte? Produkty vám upravíme na míru!