4 důvody, proč používat Pobo Page Builder

25.03.2022
« Zpět na výpis článků

4 důvody, proč používat Pobo Page Builder

V tomto článku zkusíme vysvětlit hlavní rozdíly mezi Pobo Page Builder a standardním editorem, který je integrovaný téměř v každém e-shopu.

4 důvody, proč používat Pobo Page Builder

1. Rychlost editoru a efektivita psaní popisků

 Pří vývoji editoru v Pobo Page Builder jsme se zaměřili především na efektivitu a dobře postavené základy. Rozhraní administrace je postaveno na technologii použité např. u Facebook (reaktivní aplikace), která dovoluje vytvářet sofistikované, přesto jednoduché, rychlé a přívětivé uživatelské prostředí

Vyhledání produktu, přidání widgetu s popiskem je otázkou několika sekund, na rychlost tedy klademe velký důraz. 

2. Jednotný vzhled popisků

Pro nastavení jednotného vzhledu popisků jsme vytvořili nástroj nazvaný Pobo Deisgner. Deisgner umožňuje bez znalosti HTML a CSS (kaskádové styly) velmi jednoduše nastavit barvy, velikosti, odsazení a další vlastnosti pro odstavce, nadpisy, číslované seznamy, tabulky včetně widgetů v našem editoru.

Výhodou takto vytvářeného vzhledu je možnost pozdější změny nastylování (např. po výměně šablony e-shopu) či dodatečně nastylování nově přidaných widgetů. 

Pobo Designer je navíc kompatibilní se všemi šablonami dostupné na Shoptetu. 

3. Responzivní zobrazení 

Responzivity (optimalizované zobrazení pro mobily, tablety i PC zároveň) lze v klasickém editoru jen stěží dosáhnout. Obvykle je nutné oslovit kodéra, který podle grafické předlohy či wireframe nakóduje responzivní HTML, dodá styly a vše je potřeba poměrně komplikovaně vložit do e-shopu.

Pobo Page Builder tento problém řeší za vás – jednotlivé widgety, nadpisy, tabulky či text zobrazí správně na všech zařízení.

4. Lazyload pro obrázky (odložené načítání)

Tzv. lazyload je metodika načítání obrázků, která funguje tak, že se obrázek načte pouze tehdy, pokud se nachází v zobrazovací části obrazovky.  Odložené načítání obrázků je velmi důležité pro hodnocení rychlosti e-shopu, kterou např. Google zohledňuje v SERP i Google Ads, proto není radno tuto problematiku radno podceňovat.

Velmi často se setkáváme s případy, kdy má e-shop v obsahu nahraný např. obrázek ve formátu PNG o velikosti +1MB a šířce 2500px, aniž by bylo potřeba takto velkou a objemnou fotku návštěvníkům zobrazovat. 

 Pobo Page Builder za vás tyto problémy řeší — automaticky nastavuje lazyload a obrázky inteligentně optimalizuje.

Máte nějaké dotazy?

Napište nám! 


Vyzkoušet nové funkce